måndag 10 augusti 2009

Betraktelse - Två änglar

Det var en gång två änglar som hade fått varsin uppgift av Gud. De skulle ner till människorna på ett uppdrag. Varje dag skulle de redovisa sina uppgifter för Gud. De båda änglarna hade dock ingen aning om vad den andra ängeln hade fått för uppgift. På kvällen samlades båda hos Gud och den ena ängeln lade fram sin säck som var helt full. Den andra ängeln lämnade fram sin säck som det bara fanns lite i, på botten av den.

Nästa dag var det samma sak: den ena ängeln hade återigen en full säck medan den andra en säck med nästan ingenting. Nu började ängeln som alltid hade full säck att undra vad den andra ängeln med tom säck hade för uppgift, men vågade inte fråga den andra ängeln.

Den tredje dagen skedde samma sak igen och ängeln med den fulla säcken började tycka synd om den andra ängeln och bestämde sig för att fråga ängeln trots allt och hon sade: ”Varför har du så lite i din säck? Vad har du fått för uppgift av Gud?”

Ängeln med lite i sin säck sade: ”Berätta du först, så berättar jag sen.”

Då sade ängeln med den fulla säcken: ”Jag har fått i uppgift att samla in alla klagomål från människorna. Så vad har du för uppgift?”

Den andra ängeln suckade och sade sedan: ”Jag har fått uppgiften att samla alla ”tack” till Gud och du ser det är inte många jag hittar”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar