måndag 10 augusti 2009

Lidandets problem

Det var en gång en ung man som en dag blev så trött på sitt långa hår att han genast ville gå till frisören för att klippa sig. När han kom fram till frisören blev han mycket väl mottagen och frisören bad honom ta plats i en av stolarna. Han satte sig ned och började småprata med frisören. Efter ett tag kom han in på frågan om Guds existens och han lade fram den ena förklaringen efter den andra:
- Om Gud existerar, varför finns det så mycket ondska i världen?- Om Gud existerar, varför finns det så många elaka människor?
- Om Gud existerar, varför finns det föräldrar som misshandlar sina barn?
- Om Gud existerar, varför hjälper han inte människor som behöver mycket hjälp?
Han fortsatte på detta sätt att lägga fram den ena förklaringen efter den andra, men frisören var helt tyst och lyssnade bara på honom…När frisören var klar och började borsta bort hårstråna från hans nacke sade han:- Vet du min vän, det existerar inga frisörer.
- Ursäkta… hur menar du farbror?
- Jo, som jag sa min son, det existerar inga frisörer!
Det finns inga frisörer! Det blir tyst...
- Men du är ju en frisör? Sade den unge mannen med en osäker stämma.
- Min son, titta bara ut i det stora torget här utanför, varför finns det så många människor som skulle behöva klippa sig, men inte gör det?! Alltså finns det inga frisörer, eller hur min son?Den unge mannen fnittrade till lite och trodde sig vara helt säker på att han hade hittat det rätta svaret.- Självklart finns det frisörer, men det är de som inte kommer till dig!!I nästa ögonblick som mannen sa detta ändrades hans ansiktsuttryck och han frös till. Han förstod vad frisören menade och hur hela hans resonemang var helt och hållet fel.Historian om frisören är en påminnelse om hur vi glömmer bort att gå till Herren i synnerhet när vi behöver hjälp. Herren är alltid där och bara väntar på oss - allt vi behöver göra är att gå till Honom med ett öppet hjärta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar