måndag 10 augusti 2009

Jesus vs Mohammed


En jämförelse mellan Jesus och Muhammed

Jesus/kristendomen / Muhammed/islam

Jesus var profetiskt förutsagd genom ca 300 profetior.

Muhammed var inte förutsagd av några profetior.

Jesu födelse var mirakulös, vilket även Koranen erkänner.

Muhammed föddes som vilken människa som helst.

I Heb 4:15 sägs att Jesus "frestats på alla sätt och varit som vi men utan synd". Jesus var således syndfri.

Muhammed var en syndare, som alla andra människor. Han ljög, lurade människor, svek sitt ord och levde i sexuell orenhet. Flera gånger höll han på att förlora sina anhängare på grund av sitt ogudaktiga privatliv. Ingenstans i Koranen sägs att Muhammed var utan synd.

Gjorde mirakler, vilket även erkändes av de judar som var emot honom (De menade dock att miraklerna kom från Djävulen och inte från Gud). De tecken och mirakler som åtföljde Jesus visar att han var den han sade sig vara.

Gjorde inga mirakler, vilket Muhammed gång på gång försöker bortförklara i Koranen. Det enda mirakulösa var mottagandet av Koranen. Dvs han påstod att det handlade om övernaturlig uppenbarelse. Något som styrker detta, utöver hans egna ord, finns dock inte.

Jesus var gudomlig.

Muhammed var en vanlig människa.

Jesus levde ut sin lära. Med sitt eget liv visade han att hans lära fungerade. Han inte bara talade om kärlek, utan var också kärlek.

Muhammed undervisade och predikade, men levde inte själv så som han lärde.

Jesus begick inga onda handlingar.

Muhammed begick mord och stal också från människor. Personliga fiender dödades. Han plundrade karavaner och företog räder mot olika beduinstammar, från vilka han tog krigsbyte.

Jesus använde aldrig våld för att övertyga andra om sin lära. "Den som gör Guds vilja, kommer att förstå att min lära är från Gud", säger han t ex i Joh 7:17.

Muhammed använde ofta våld för att tvinga människor att bli muslimer. Även Koranen talar om att använda våld mot de otrogna.

Jesus undervisade sina lärjungar om kärlek och sanning. Inte någonstans i evangelierna uppmanar han sina lärjungar att skada, döda eller bestjäla någon.

Muhammed lärde sina lärjungar att döda och stjäla i hans namn.

Jesus var ren i tanke, ord och gärning.

Muhammed hade ett tjugotal fruar och älskarinnor, varav den yngsta var 10 år.

Jesus dog för mänsklighetens synder.

Muhammed dog i och för sina egna synder, precis som vilken människa som helst.

Jesus dog för vår skull.

Muhammed dödade andra för sin egen skull.

Jesus förutsade sin egen död och uppståndelse.

Muhammed dog plötsligt och helt oväntat utan att på något sätt ha förberett sina anhängare på sin död.

Jesus uppstod från döden. Detta finns omvittnat på många ställen i Bibeln. Paulus säger t ex i 1 Kor 15:6 "Därefter visade han sig för mer än femhundra bröder vid ett och samma tillfälle, de flesta är ännu i livet, men några få har avlidit".

Muhammed uppstod ej, utan hans förmultnade kropp ligger fortfarande kvar i hans grav. Visserligen finns myter som talar om Muhammeds himmelsfärd, men dessa är av sent ursprung. Varken i Koranen eller tidiga muslimska sägner talas om något sådant.

Jesus säger aldrig emot sig själv.

Muhammed ändrar sig hela tiden. Ibland är judarna det värsta som finns, ibland är de välsignade framför alla andra. I de s k "Satansverserna", vilka numera är borttagna ur Koranen (det är dessa verser som fått muslimerna att döma Salman Rushdie till döden för hädelse), påstår Muhammed att man också skulle tillbe Allahs tre döttrar. Detta tar han sedan tillbaka och blir ännu mer fanatisk i sin kritik av de kristnas påstående att Gud har en son.

Bibeln består av 66 böcker, skrivna av ca 40 olika författare under en period av flera tusen år. Dessa författare har kommit från samhällets alla skikt. Från konungar som David och Salomo till Amos, som var en vanlig herde. Trots att dessa verkat under vitt skilda tidsperioder, och haft helt olika kulturella och sociala förutsättningar, följer Bibelns budskap en klar linje. Bilden av Gud och vad som är rätt och fel är entydig. I de 66 böckerna finns också mängder av profetior, vilka flera gått i uppfyllelse redan. Där finns, som tidigare nämnts 300 profetior om Jesus, vilka i detalj fullbordades i hans liv. Det finns också förutsägelser om Israel och omkringliggande länder såsom Assyrien, Babylon, Persien etc, vilka in i minsta detalj slagit in. Allt detta är starka indicier på att Bibelns ursprung är övernaturligt. Skriften säger "...drivna av helig ande har människor talat ord från Gud" (2 Pet 1:21). Utan den Helige Andes inspiration, är det svårt att förstå hur de olika bibelböckerna, vars bakgrund är så divergent, skulle kunna passa ihop som pusselbitar i en helhet.

Koranen är skriven av en enda man under dennes livstid. Den innehåller inga konkreta profetior, med vars hjälp den kan kontrolleras. Den påstår sig bekräfta Bibeln, men säger i stället emot Bibeln på avgörande punkter.

Hundratals år efter Muhammeds död tillkom myter och berättelser, vars uppgift var att ge Muhammed en högre status. Enligt dessa legender var Muhammeds födelse förutsagd, han gjorde mirakler och var dessutom syndfri, och då han dog upprycktes han till himlen. Vissa berättelser menar att hans himmelsfärd skedde från Jerusalem. Inget av detta finns emellertid i Koranen eller i den ursprungliga muslimska traditionen. Professor Alfred Guillaume, som var en framstående auktoritet på islam, skrev i sin bok The Traditions of Islam:

"Muslimska apologeter (försvarare av tron) kunde inte tillåta sin apostel att verka under så uppenbart ogynnsamma förhållanden, som hans mediokra liv innebar i förhållande till Jesu mäktiga gärningar... Det är både förvånande och intressant att se hur den bild av Muhammed, som så småningom växer fram, allt mer närmar sig... bilden av evangeliernas Jesus."

21 kommentarer:

  1. Intressant jämförelse men det skulle vara bättre om du använde dig av också av källor och direkta källor. Om du skriver att det står i Koranen eller i Bibel, varför skriver du inte då specifika versen.

    Intressant också att du väljer att jämföra Mohammed och Jesus. Båda var profeter men varför inte jämföra andra profeter. Inom Kristendomen finns ju andra profeter än bara Jesus som är också viktiga profeter och det samma är inom Islam.

    En annan sak du glömde lägga till är att kristna tror inte på Mohammed som profet medan muslimer tror på Jesus var en profet och dessutom en profet som ska återvända hit till jorden.

    SvaraRadera
  2. Du faktiskt är så okunnig som andra,, vem sa till dig att muhammed (guds frid o välsignelse vare med honom) ljög,dödade människa,, om du har bara ett bevis visa till andra ,, sluta ;; först jag har en fråga till dig okunning: ni sägar att jesus född utan pappa och pappan är Gud eller hur,Adam profet född utan fölädrar är hans förädrar guda också ? vänta svar okunnig

    SvaraRadera
  3. det mesta du skriver är osanning då gud inte existerar utan enbart är ytterligare ett utav människans sätt att övertyga andra människor att lyda dem.

    SvaraRadera
  4. Det gulliga är ju att Ingenting(!) övehuvudtaget(!!) är opartiskt. visst, din blogg heter för fan kristuskonung - någonting säger mej att du är kristen (vet inte vad, kan ju inte vara namnet) men om du ska gå och göra en jämförelse kan du ju komma med något trovärdigt. alltså, ta bort ca 99% av allt du skrivit i det här inlägget.

    SvaraRadera
  5. Håller med Bella, och tycker även att en jämförelse ska vara likvärdigt uppdelad mellan det negativa och det positiva för att få en klar bild av vilka delar de faktiskt är lika och olika etc. Känns som att du krankar ner lite väl mycket på islam, hade förväntat mig något bättre. Tycker det är synd att du aldrig ger konkreta källor till islam, du tar bara citat från bibeln och inte från koranen. Dåligt påläst?!?!

    SvaraRadera
  6. Men för fan jesus hade inga negativa sidor!!

    SvaraRadera
  7. Det är förvånansvärt vad okunniga människor är i kommentarerna här, speciellt muslimen Ammar...Om du kan förklara var det finns något som är positivt i koranen så kan jag svara på din fråga angående Adam...Men eftersom du har fått en egen hjärna och tydligen är läskunnig så tycker jag du ska ta reda på det själv...det tar endast 15 sekunder i anspråk av din dyrbara tid om du börjar i rätt ände...Lycka till...Och till Emma och Bella säger jag bara detta: Detta som han har skrivit i jämförelsen mellan Jesus och Muhammed stämmer så ta reda på fakta innan ni spyr ut skit på detta, även om skribenten är kristen så betyder det ju inte att han ljuger bara för det! Hälsningar från en som tagit ut huvudet ur sanden och tagit reda på sanningen.

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  11. JAG SKA VEDERLÄGGA OCH AVSLÖJA HELA DETTA ARTIKEL. INSHA'ALLAH


    Först av allt tack för att du översatt en gammal artikel av Anis Sorrosh och för det andra tack för att du pekat ut skillnaden mellan Jesus och Muhammad (Må Allah vara nöjd med dom) vilket kommer att slå tillbaka senare i detta kommentar. Inte bara att du har överdrivit om Jesus enligt bibeln men du har också i stort sett bara ljugit om profeten Muhammed (frid vare med honom) utan någon alls bevis!

    Jag hoppas bara att det jag ska visa nu kommer inte tas bort.

    Först av allt låt alla se om Jesus är den person du har visat honom vara.

    Jesus enligt bibeln är inte som alla tror. Jesus både ljög och stal. Till och börja med låt oss se hur Jesus stal. Kristna ofta läser men tänker inte. Mattias 21:1-4 "1 När de närmade sig Jerusalem och kom till Betfage vid Oljeberget, sände Jesus i väg två lärjungar 2 och sade till dem: "Gå till byn som ligger framför er. Där skall ni genast finna en åsna som står bunden med ett föl bredvid sig. Lös dem och led dem till mig. 3 Och om någon säger något till er, skall ni svara: Herren behöver dem. Han kommer då omedelbart att skicka i väg dem."

    Som Alla kan see så beordrade Jesus sina lärjuungar att gå in en by ta en åsna som förresten tillhör någon byn. Han bara sa "Om någon frågar, säg att herren vill ha den"... Tyvär så frågade ingen och lärjungarna bara tog åsnan och stack därifrån. Undra va ägaren gjorde efter att han märkte någon var försvunnen hahaha.

    ---------------------

    Hur Jesus ljög kan man se genom att bara undersöka och läsa ordentligt några få verser. (Bibeln.se) Johannes 7:8-10 "8Gå ni upp till högtiden. JAG GÖR DET INTE DEN HÄR GÅNGEN, min tid är ännu inte inne." 9Och han stannade själv kvar i Galileen. 10 MEN NÄR HANS BRÖDER HADE GÅTT UPP TILL HÖGTIDEN GICK HAN OCKSÅ DIT, inte öppet utan i hemlighet.".... Som alla kan see sa Jesus först att han inte skulle gå på högtiden, men gjorde det iallafall vilket betyder att Jesus enligt bibeln ljög för sina bröder! Alla som nekar detta är desperata, eller måste komma upp med en giltig svar. Ni som säger att "Vissa handskrifter säger "går ännu inte upp" Så kommer inte detta arguement funka. För att dom äldsta och tillförlitliga handskrifter har inte ordet "ÄNNU" vilket gjorde så att New International and American Standard version har tagit bort ordet "YET" vilket betyder ÄNNU.

    SvaraRadera
    Svar
    1. hahahahaha ni muslimer är helt otroliga vet ni det? ni gör allt för att hitta fel i bibeln. det där med åsnan innebär att jesus har makt att fixa vad som helt.hur kan det va stöld din dumme,tänk med din lilla hjärna. alla muslimer förnekar mohammeds liv som rövare.tror ni koranen uppger hela sanningen om vem han var? du verkar inte ha läst haditherna,läs dom o sen säg må gud vare med honom din dumme.

      Radera
    2. ni muslimer har en tendens att finna fel i bibeln men ni gör det inte.det där med åsnan betyder att jesus är allsmäktig och förbereder vägen för sina lärjungar.inte är det stöld om han förbereder vägen för dom med åsnan? din dumme. de verkar som att du inte har läst i hadhiterna för där står allt om mohammeds liv. innan du säger må gud vare med honom läs så din lilla hjärna får rätt information om vem du tillber.

      Radera
  12. Efter att ha bevisat att Jesus både ljög och stal så vill jag att du bevisar det följande.

    Du sa
    1. Muhammed var inte förutsagd av några profetior.
    2. Dödade Oskyldiga
    3. Muhammed ljög, lurade, stal, svek sitt ord och levde sexuelt orenhet
    4. Muhammed lärde sina lärjungar att döda och stjäla i hans namn.
    5. Muhammed använde ofta våld för att tvinga människor att bli muslimer. Även Koranen talar om att använda våld mot de otrogna.

    6. Muhammed dödade andra för sin egen skull.

    Bevisa dina anklagelser! Du kan inte! För att du är en smutsig lögnare! Om inte du kan bevisa detta, ska jag bevisa att du ljuger för att Koranen är emot allt du sagt! Sura 2:256, sura 6:152, sura 7:156, sura 7:199, sura 22:30, sura 42:42, sura 42:43 etc.

    -----------------

    Du sa "Muhammed hade inga mirakel medans Jesus hade!" Det här betyder ingenting för att Johannes döparen inte hade heller någon mirakel enligt bibeln Johannes 10:41-42 "41 Många kom till honom, och de sade: "Johannes gjorde visserligen inte något tecken, men allt vad han sade om Jesus var sant." 42 Och många kom där till tro på honom." Lägg märke till Johannes hade ingen tecken (mirakel) att han var från gud men folken trode på honom ändå.


    Så även om Muhammed inte hade någon mirakel så betyder det inget igentligen men grejen är att Muhammed (frid vare med honom) hade mirakel. Mirakel som att dela på månen (Sahih Bukhari Volume 5, Book 58, Number 208), fixa sin kompis skadade öga (Al-sira Al-Nabawiyya, volume 2), kunde få målnen at fälla regn (Sahih Bukhari Volume 2, Book 13, Number 55) m.m Bevisen ligger I haditerna. Men den mest häftigaste miraklet är Koranen engligt muslimer!

    -----------

    Du sa "Jesus använde aldrig våld för att övertyga andra om sin lära"... Lägg märke till att även om Jesus ville få kristendommen företräda med våld kunde han inte göra något stort. Han och hans anhängare skulle förmodligen få deras huvuden av huggna snabbare än du kan säga Halleluja. För att 1- dom hade ingen makt, 2- dom var bara några få stycken, 3- Jesus blev svekt av sina lärjuungar efter att han åkt fast Mattias 26:56.

    SvaraRadera
  13. Du sa "Muhammed dog plötsligt och helt oväntat utan att på något sätt ha förberett sina anhängare på sin död."

    Vilket igen bevisar hur du bara ljuger och visar ditt hat mot islam! Innan Muhammed dog så ropade han sin dotter Fatima och informerade henne att hon skulle bli den första att komma till honom, och gissa vad! Fatima dog bara 6 månader efter sin pappa Muhammad frid vare med båda! Vilket betyder att Muhammad viste att han skulle dö! Inte bara det några dagar innan hans avgång så hade Muhammad en en farväl tal med muslimerna i Mekka som kallas för "Khutbatu'l Wada" på arabiska och "the farwell sermon" på englenska.


    -----------------------------


    Alla dina lögner och argumenter har jag vederlagt, och nu är det dags att bevisa Muhammed's profetskap enligt bibeln!

    Tack för att du pekat ut lite skillnaden mellan Jesus och Muhammed, men det är inte tillräckligt. Enligt 5:de Moseboken
    18:18 är profeten Muhammed förutsagt "En profet skall jag låta uppstå åt dem bland deras bröder, en som är lik dig(Moses), och jag skall lägga mina ord i hans mun, och han skall tala till dem allt vad jag befaller honom. 19 Och om någon inte lyssnar till mina ord, de ord han talar i mitt namn, skall jag själv utkräva det av honom. 20 Men den profet som är så förmäten att han talar i mitt namn vad jag inte har befallt honom tala, eller som talar i andra gudars namn, den profeten skall dö."

    Så jag frågar er alla kristna som läser detta vem är lik Moses? Jesus är Muhammed? Det är nu vi ska se hur allt du sagt kommer att slå tillbaka.

    1. Moses och Muhammed dog en naturlig död! Jesus blev korsfäst och upplyft enligt kristna.
    2. Moses och Muhammed blev begravda som vanliga människor! Jesus upplyftes
    3. Moses och Muhammed var född på ett naturligt sätt vilket betyder mamma och pappas job! Jesus däremot födder på ett mirakiskt sätt, ingen pappa men en oskuld Mamma!

    4. Moses och Muhammed gifte sig och hade familj! Jesus gifte aldrig sig däremot hade ingen familj! (Oskuld :p)
    5. Moses och Muhammed kom med nya lagar och förordningar! Jesus kom bara för att uppfylla Gamla testamented.
    6. Både Moses och Muhammed var ledare och lagstiftare, kung! Medans Jesus inte hade något sorts tillstånd eller makt vid sin tid.
    ------------------------------

    Nya testamented godkänner Muhammeds profetskap. 1 Johannes 4:1-2 "1 Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen. 2 Så känner ni igen Guds Ande: varje ande, som bekänner att Jesus är Kristus, som kommit i köttet, han är från Gud"

    En fråga till alla kristna som läser detta var det inte Muhammad som bekännde att Jesus är Kristus? Lägg märke till att versen inte säger "Den profet som bekänner att Jesus är Gud" utan versen säger klart och tydligt att "Den som bekänner Jesus är kristus" vilket betyder att Muhammed enligt bibeln är en sann profet. Koranen säger Sura 3:45 "Och änglarna sade: "Maria! Gud tillkännager för dig det glada budskapet om ett ord från Honom [varigenom du skall föda den] vars namn skall vara Kristus Jesus, Marias son, ärad och lovprisad i denna värld och i det kommande livet och en av dem som skall vara i [Guds] närhet."... Islam är den rätta religionen.




    JAG HAR VEDERLAGT OCH AVLÖJAT HELA DIN ARTIKEL OCH BEVISAT ATT MUHAMMED FRID VARE MED HONOM ÄR EN SANN PROFET FRÅN GUD.
    GLÖM INTE FEMTE MOSEBOKEN 18:19 SÄGER " 19 Och om någon inte lyssnar till mina ord, de ord han talar i mitt namn, skall jag själv utkräva det av honom.".. KORNANENS ALLA KAPITLAR FÖRUTOM KAPITEL 9 BÖRJAR MED "BIS'MILLAH IR'RAHMAN IR'RAHIM VILKET BETYDER "I GUDS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN"

    SvaraRadera
  14. Människan har skapat religioner för att kunna ha makt över människor och kunna styra de .. religioner har orsakat många krig och splittring bland männiksor ....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min vän de e inte som du tror! När du väl har lärt känna Jesus så kommer du att bli som mig. Gå runt på forum o berätta för folk att Jesus lära är sanning. Läs i NT o ge det en chans.

      Radera
    2. Jesus tvingar ingen att tro på honom. Du kan när du vill säga nej tack till honom. Men ge det en chans att lära känna honom innan du slänger skit över honom. Människor har inte kunskap om så vackra ord.

      Radera
  15. Vad är det han ska bevisa för dig? Har du inte läst Mohammeds biografi eller hadhiterna? Snälla köp boken JAG SÖKTE ALLAH MEN FANN JESUS. Där min vän får vi veta exakt hur muslimer tänker och lever. Nabeel Qurashi berättar om sitt liv som muslim och om Mohammeds liv som står just i Koranen en del saker står där. Samt hur Jesus kan va Guds son.

    SvaraRadera
  16. Haha var i Bibeln nämns Mohammeds namn dumme? Du läser i din koran o påstår en massa lögner. Moses talade om Jesus att de va han som är sanningens ande. Inte kan ondskan ha en ande? alla muslimer gör allt vad dom kan för att översätta bibelns budskap till Mohammeds del. Förstår ni inte att Moses och Johannes pratade om Jesus.

    SvaraRadera
  17. ojojojoj ni muslimer är helt otroliga. Ni gör allt i eran makt för att vända det som står i Bibeln till eran fördel. Vad har likheterna mellan Mohammed och Moses att göra när Bibeln talar om Jesus. Är inte Bibeln uppskriven till dom kristna? Håll eran profet utanför Bibeln för han va precis en vanlig människa som syndade. Och sanningens ande tillhör Jesus och inte den onde profet som ni tror på. Lär er sanningen om eran profet innan ni lägger era upplägg på forum. Precis alla muslimer skyddar sin falska tro på samma sätt.

    SvaraRadera