måndag 10 augusti 2009

Ingen skapelse utan Skapare


I diskussioner med människor som inte tror att det finns en Gud ställs vi ofta ”mot väggen”: Om det nu finns en Gud, kan du bevisa det?

Hur ska vi kunna överbevisa andra om att Gud finns? Finns det några bevis? Att vi inte kan peka på Guds existens konkret, innebär det då att Han inte existerar? Hur kan man peka på luften? Finns inte den överallt, runt oss men även i oss? Hans storhet går ju varken att definiera, mätas eller förstås utan tron. Gud är oändlig!

“Utan tro kan ingen finna nåd hos honom. Ty den som vill nalkas Gud måste tro att han finns och att han lönar dem som söker honom” (Hebreerbrevet 11:6).

Jag skulle vilja utmana alla läsare. Vakna tidigt en morgon eller gå ut på kvällen och bege dig ut till en närliggande skog, sjö eller bara sitt och koppla av i en lugn och ostörd miljö och blicka upp mot himlen. Titta på stjärnorna, förstå universums omfång, upptäck det fantastiska i naturen, se den vackra solnedgången. Låt dig förundras över alla vackra färger som speglar sig på himlen då solen stiger upp eller vid solnedgången.

Betrakta naturens skönhet och under. Se, hur fullkomligt allt har anpassats, inte bara för människans utan också för alla andra skapade varelser. Se hur solsken och regn uppfriskar och gläder marken och allt som lever på den. Vandra vidare på stigen och se på de gröna ängarna, blommorna i dalen och alla majestätliga träd. Känn doften av knopparna och blommorna, de drivande skyarna, regnet som faller, de porlande bäckarna och stjärnhimlens under. Allt detta vittnar om Guds kärlek, om Honom som är alltings Skapare och som ser till alla Sina skapade varelsers dagliga behov.

“Himlen förkunnar Guds härlighet, himlavalvet vittnar om hans verk” (Psaltaren 19:2).

Naturen talar ständigt till våra sinnen. Ett mottagligt sinne tar intryck av den kärlek och den härlighet, som Gud uppenbarar i och genom Sina händers verk. Ett lyssnande öra kan höra och förstå de lärdomar Gud meddelar genom naturen. När jag promenerar i skogen och blickar ut över havet så inser jag Guds härlighet, godhet och makt. Överallt vittnar vår underbart vackra natur om Guds skaparhand.

Saliga de som inte Gud, men som ändå tror! ” (Johannes 20:29).

Det kan inte finnas en skapelse utan en Skapare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar